Έρευνες έχουν ανακαλύψει ότι τα κινητά τηλέφωνα και σχετικές συσκευές αποτελούν πιθανές αιτίες αλλεργικής δερματίτιδας εξ επαφής.

Παρά τις προσπάθειες για έλεγχο της απελευθέρωσης αλλεργιογόνων από τα κινητά τηλέφωνα, πολλά από αυτά απελευθερώνουν επίπεδα μετάλλων, όπως νικέλιο και χρώμιο, που είναι αρκετά για να προκαλέσουν αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής, σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Pediatric Allergy, Immunology, and Pulmonology.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον Jacob Thyssen, του Copenhagen University Hospital Gentofte, του Loma Linda University School of Medicine και του University of Arizona College of Medicine, επισκόπησαν έρευνες σχετικά με τη δερματίτιδα σε παιδιά και ενήλικες, που προκαλείται από τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Η ευαισθησία στο νικέλιο είναι συχνή στα παιδιά και οδηγεί σε αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής κατά 33%. Η πληροφορία είναι σημαντική για τους γιατρούς, ιδιαίτερα όταν εξετάζουν ασθενείς με δερματίτιδα στο πρόσωπο, τα χέρια ή το στήθος.

Οι συγγραφείς παρέχουν σημαντικά διαγνωστικά tips και στρατηγικές για την αύξηση της ενημέρωσης σχετικά με τη δερματίτιδα που προκαλείται από το νικέλιο και το χρώμιο των κινητών τηλεφώνων.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"ΑνθίΖΩ" με την ΑΚΟΣ στην Κύπρο
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας