Εννιάχρονο αγόρι από τη Βρετανία το οποίο γεννήθηκε χωρίς αυτιά απέκτησε αυτιά που δημιουργήθηκαν από χόνδρους των πλευρών του.
Ο ασθενής γεννήθηκε με μικρωτία και ήταν κουφός. Τα εξωτερικά αυτιά του δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως και είχε μόνο λοβούς.

Σε εγχείρηση που διήρκεσε 6 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Great Ormond Street Hospital (GOSH), γιατροί έλαβαν χόνδρο από τα πλευρά του μικρού ασθενούς για να δημιουργήσουν αυτιά και να τα μεταμοσχεύσουν στο κεφάλι του.

Ο μικρός ασθενής είχε υποστεί προηγουμένως επεμβάσεις για την τοποθέτηση ακουστικών βοηθημάτων μέσα στο αυτί του τα οποία σταδιακά τον βοήθησαν να αυξήσει την ικανότητα ακοής του.

Παρά τις βελτιώσεις, ο πατέρας του μικρού ασθενή δήλωσε ότι ο γιός του ακόμα περνούσε δύσκολες στιγμές στο σχολείο, επειδή έμοιαζε διαφορετικός. Το αποτέλεσμα της επέμβασης βοήθησε την αυτοπεποίθησή του.

Ο μικρός ασθενής πάντα επιθυμούσε μεγάλα αυτιά και είναι ενθουσιασμένος που τώρα μπορεί να τα έχει. Οι γονείς του δήλωσαν πολύ ευτυχισμένοι με τα αποτελέσματα. Ο πατέρας του σημείωσε ότι τα αυτιά του μοιάζουν όπως τα φυσιολογικά.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 22,5% στα τροχαία ατυχήματα τον Ιούλιο
ΕΟΠΥΥ: Πώς αποζημιώνονται οι δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης
Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Πρόγραμμα δωρεάν παροχής ελαστογραφίας ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών