Εννιάχρονο αγόρι από τη Βρετανία το οποίο γεννήθηκε χωρίς αυτιά απέκτησε αυτιά που δημιουργήθηκαν από χόνδρους των πλευρών του.
Ο ασθενής γεννήθηκε με μικρωτία και ήταν κουφός. Τα εξωτερικά αυτιά του δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως και είχε μόνο λοβούς.

Σε εγχείρηση που διήρκεσε 6 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Great Ormond Street Hospital (GOSH), γιατροί έλαβαν χόνδρο από τα πλευρά του μικρού ασθενούς για να δημιουργήσουν αυτιά και να τα μεταμοσχεύσουν στο κεφάλι του.

Ο μικρός ασθενής είχε υποστεί προηγουμένως επεμβάσεις για την τοποθέτηση ακουστικών βοηθημάτων μέσα στο αυτί του τα οποία σταδιακά τον βοήθησαν να αυξήσει την ικανότητα ακοής του.

Παρά τις βελτιώσεις, ο πατέρας του μικρού ασθενή δήλωσε ότι ο γιός του ακόμα περνούσε δύσκολες στιγμές στο σχολείο, επειδή έμοιαζε διαφορετικός. Το αποτέλεσμα της επέμβασης βοήθησε την αυτοπεποίθησή του.

Ο μικρός ασθενής πάντα επιθυμούσε μεγάλα αυτιά και είναι ενθουσιασμένος που τώρα μπορεί να τα έχει. Οι γονείς του δήλωσαν πολύ ευτυχισμένοι με τα αποτελέσματα. Ο πατέρας του σημείωσε ότι τα αυτιά του μοιάζουν όπως τα φυσιολογικά.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση