Ο τρόμος (τρέμουλο) που παρουσίαζε ένας μουσικός ήταν τόσο ελαφρύς που θα μπορούσε να τον αγνοήσει αν έκανε άλλο επάγγελμα. Ωστόσο, για έναν βιολιστή ακόμα και ο παραμικρός τρόμος αποτελεί τέλος για την καριέρα του.

Μια από τις περισσότερο υποσχόμενες αγωγές για τον τρόμο είναι η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση. Χειρουργοί εμφυτεύουν ένα μικροσκοπικό ηλεκτρόδιο στον θάλαμο του εγκεφάλου.

Όταν το ρεύμα ανοίγει, ο θάλαμος ’’απενεργοποιείται’’ και ο τρόμος σταματά.

Το ηλεκτρόδιο πρέπει να τοποθετηθεί με ακρίβεια και συχνά ο ασθενής είναι ο καλύτερος οδηγός. Οι ασθενείς συχνά είναι ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της επέμβασης στον εγκέφαλο, επομένως οι χειρουργοί μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο αν και πώς ανταποκρίνεται ο τρόμος καθώς τοποθετούν το ηλεκτρόδιο.

Ο τρόμος του μουσικού ήταν τόσο ελαφρύς ωστόσο, που ο χειρουργός του στη Mayo Clinic ανησυχούσε μήπως δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει αν τοποθετούσε κατάλληλα το ηλεκτρόδιο. Τότε, οι μηχανικοί της Mayo Clinic σχεδίασαν επιταχυνσιόμετρο για να το τοποθετήσουν στο τέλος του δοξαριού. Θα μετέφραζε τον τρόμο του μουσικού σε γράφημα, σε οθόνη υπολογιστή την οποία οι χειρουργοί θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο. Ο μουσικός έπρεπε να παίξει βιολί, καθώς οι χειρουργοί πραγματοποιούσαν την επέμβαση στον εγκέφαλό του.

Οι χειρουργοί απόλαυσαν ιδιωτικό κονσέρτο, καθώς εργάζονταν και ο μουσικός μπορούσε να έχει και πάλι την καριέρα του.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα