Ερευνητές δοκιμάζουν πειραματική θεραπεία που εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτεθεί στο μελάνωμα.

Γιατροί στο Loyola University Medical Center, του Σικάγο, εισάγουν θεραπεία που απομακρύνει και τροποποιεί τα T-κύτταρα και στη συνέχεια επανεισάγει τα κύτταρα για να πολεμήσουν τον καρκίνο.

Ο Michael Nishimura, του Loyola, που ανέπτυξε την πειραματική θεραπεία δήλωσε ότι στην πραγματικότητα τροποποίησε τα κύτταρα ώστε να δρουν καλύτερα και να στοχεύουν τα καρκινικά κύτταρα.

Ο ασθενής αντιμετωπίζεται με υψηλές δόσεις χημειοθεραπείας για να εξουδετερωθούν τυχόν εναπομείναντα T-κύτταρα ώστε να υπάρχει χώρος για τα τροποποιημένα κύτταρα.

Δυο γονίδια τοποθετούνται στα Τ-κύτταρα ώστε να αναγνωρίζουν τα κύτταρα του όγκου σαν μη φυσιολογικά και να τους επιτίθενται.
Η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται πια στις τρέχουσες θεραπείες, δήλωσε ο ερευνητής Dr. Joseph Clark.

Τουλάχιστον ένας ασθενής που συμμετέχει στη δοκιμή ανέφερε βελτίωση. Πέρσι διαγνώστηκε με μελάνωμα σταδίου 4 και οι γιατροί είδαν αποτελέσματα στις αξονικές τομογραφίες. Είδαν να έχουν εξαφανιστεί ορισμένα ευρήματα και άλλα να έχουν μειωθεί σε μέγεθος.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας