Η μαστογραφία μπορεί να μην είναι άνετη κάποιες φορές, οδηγώντας ορισμένες γυναίκες στο να παραλείψουν την ετήσια εξέταση που σώζει ζωές. Ειδικοί του Baylor Ηealth Vare System, στο Τέξας, προσφέρουν συμβουλές για το πώς να μεγιστοποιηθεί η άνεση κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, μην πίνετε καφέ, τσάι ή αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πρόκειται να πάτε για μαστογραφία. Η καφεΐνη μπορεί να καταστήσει το στήθος ευαίσθητο, γεγονός που ενδεχομένως θα σας κάνει να νιώσετε άβολα.

Καλό είναι να αποφεύγετε τη σοκολάτα.

Μην χρησιμοποιείτε αποσμητικό, αρώματα, ταλκ ή έλαια την ημέρα της μαστογραφίας. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να αφήσουν υπολείμματα που ενδεχομένως θα ανιχνευτούν από τις ακτίνες-Χ, σκοτεινιάζοντας τη μαστογραφία και πιθανώς παρεμβαίνοντας στα αποτελέσματα, οδηγώντας σε ανάγκη για δεύτερη μαστογραφία.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν την αποφυγή της μαστογραφίας σε περιόδους ευαισθησίας των μαστών.

Οι μαστοί των περισσοτέρων γυναικών εμφανίζουν ευαισθησία ή πρήξιμο την εβδομάδα πριν την έμμηνο ρύση, σημειώνει η Dr.Alicia Starr. Συμβουλεύει την αποφυγή της μαστογραφίας σε τέτοια χρονική στιγμή.

Καλή λύση είναι να φοράτε φούστα και μπλούζα αντί για φόρεμα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μέχρι τώρα η μαστογραφία αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού στο αρχικό και πιο αντιμετωπίσιμο στάδιο.

Πηγές:
Baylor Ηealth Vare System

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας