Αν και η επίσκεψη στον δερματολόγο μπορεί να παραμένει καλύτερη επιλογή, η φωτογράφιση ενός δερματικού προβλήματος και η αποστολή του στον δερματολόγο για ανάλυση μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί πολύτιμη λύση στην αντιμετώπισή του, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο Dr Gary Goldenberg που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι η νέα μελέτη δείχνει κάτι ενδιαφέρον. Ότι το έκζεμα των ασθενών βελτιώθηκε, άσχετα από το αν επισκέφτηκαν τον γιατρό για παρακολούθηση στο ιατρείο ή αν επικοινώνησαν εξ αποστάσεως.

Ο Goldenberg, του Mount Sinai Hospital, δήλωσε ότι η νέα τεχνολογία δίνει στους ασθενείς ακόμα μια πολύτιμη επιλογή επικοινωνίας με τον γιατρό τους.

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Dr. April Armstrong, του University of Colorado και την ομάδα του και δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’JAMA Dermatology.’’

Η έρευνα περιέλαβε 156 ανθρώπους και παιδιά με έκζεμα. Από αυτούς, 78 έλαβαν συνήθη φροντίδα και παρακολούθηση, ενώ 79 έλαβαν φροντίδα εξ αποστάσεως.

Οι ασθενείς στην ομάδα της εξ αποστάσεως φροντίδας έστειλαν φωτογραφίες με το δερματολογικό πρόβλημα στους δερματολόγους οι οποίοι αξιολόγησαν τις φωτογραφίες, έκαναν συστάσεις σχετικά με την αγωγή και συνταγογράφησαν φάρμακα.

Μετά από ένα χρόνο, η απαλοιφή ή η σχεδόν απαλοιφή του εκζέματος πέτυχε στο 44% των ασθενών που είχαν επισκεφτεί δερματολόγο και στο 38% των ασθενών που έλαβαν μόνο εξ αποστάσεως φροντίδα.

Tα ευρήματα δείχνουν ότι οι δερματολογικές υπηρεσίες online θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πρόσβασης στην περίθαλψη στις ΗΠΑ, σε μια χρονική περίοδο που δεν υπάρχουν αρκετοί δερματολόγοι για να ανταποκριθούν στη ζήτηση, σημειώνουν οι ερευνητές.

 

Πηγές:
‘’JAMA Dermatology.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]
Η MSD ανταγωνίζεται την Pfizer στην αγορά εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο μετά την έγκριση του FDA
Πολλαπλούν μυέλωμα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια