Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι το παντζάρι είναι ωφέλιμο για τους αθλητές και μπορεί ενδεχομένως να ενισχύσει την απόδοσή τους.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι τα νιτρώδη ιόντα που περιέχονται στο παντζάρι αυξάνουν τη ροή του αίματος στους σκελετικούς μύες κατά την άσκηση.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι ο χυμός του παντζαριού μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο Scott Ferguson, δήλωσε ότι όταν καταναλώνεται το νιτρικό άλας μετατρέπεται στο στόμα, από βακτήρια, σε νιτρώδες άλας το οποίο μετά την κατάποση γίνεται μονοξείδιο του αζώτου, που είναι αγγειοδιασταλτικό. Διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και επιτρέπει στο αίμα να πάει εκεί που χρειάζεται.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Journal of Nitric Oxide, Biology and Chemistry.''

 

Πηγές: ''Journal of Nitric Oxide, Biology and Chemistry.''