Η ευαισθησία στα φυστίκια είναι συνήθης στα παιδιά με άσθμα. Ωστόσο, πολλά παιδιά και οι γονείς τους δεν έχουν επίγνωση του προβλήματος, αναφέρει νέα έρευνα.

Υπάρχουν λίγες έρευνες σχετικά με τη σχέση μεταξύ παιδικού άσθματος και αλλεργίας στα φυστίκια, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Ο Dr. Robert Cohn, του Mercy Children's Hospital στο Toledo, του Οχάιο, δήλωσε ότι πολλά από τα αναπνευστικά συμπτώματα της αλλεργίας στα φυστίκια μπορούν να αντικατοπτρίζουν αυτά μιας κρίσης άσθματος και αντίστροφα. Για παράδειγμα στα συμπτώματα περιλαμβάνονται η ρηχή αναπνοή, ο συριγμός και ο βήχας.

Ο Cohn ανέλυσε τα ιατρικά αρχεία περισσότερων των 1.500 παιδιών με άσθμα στο Τολέδο του Οχάιο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου το 11% των παιδιών είχε ιστορικό αλλεργίας στα φυστίκια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σχεδόν το 44% είχε υποβληθεί σε εξέταση αίματος για αλλεργία στα φυστίκια. Το 20% των συγκεκριμένων παιδιών διαγνώστηκε θετικό.

Ωστόσο, περισσότερα από τα μισά παιδιά και οι οικογένειές τους δεν γνώριζαν ότι παρουσίαζαν τα παιδιά ευαισθησία στα φυστίκια.

Ο Cohn δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι παιδιά με άσθμα θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τεστ ευαισθησίας στα φυστίκια, ιδιαίτερα όταν είναι δύσκολος ο έλεγχος για συριγμό και βήχα. Αν ένας γιατρός έχει το πρόβλημα ή αν ένας γονέας το προσέξει στο ασθματικό παιδί του θα πρέπει να σκεφτούν την πιθανότητα να το υποβάλουν σε τεστυ ακόμα και αν πιστεύουν ότι το παιδί δεν είναι ευαίσθητο στα φυστίκια.

Τα ευρήματα πρόκειται να ανακοινωθούν στο συνέδριο του American Thoracic Society στο Ντένβερ.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Κατάχρηση αντιβιοτικών σημειώθηκε κατά την πανδημία COVID-19
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας