Νέα κατηγορία φαρμάκων δοκιμάζεται για την ανακούφιση από τον πονοκέφαλο και θεωρείται πιθανό να ωφελήσει σύντομα ασθενείς με ημικρανία.

Τα φάρμακα δρουν αναστέλλοντας την απελευθέρωση του πεπτιδίου CGRP που είναι αυξημένο κατά τη διάρκεια της ημικρανίας και επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα όταν ο πονοκέφαλος έχει υποχωρήσει.

Τα νέα φάρμακα θα μπορούσαν να εμποδίζουν την ημικρανία πριν αρχίσει.

Ο καθηγητής Thomas Ward, του Dartmouth στο New Hampshire, εξήγησε ότι πιθανόν θα είναι πολύ αποτελεσματικά σε ανθρώπους που δεν είχαν αποτελεσματική αγωγή.

Ερευνητές δηλώνουν ότι φάρμακα που μπλοκάρουν εντελώς το πεπτίδιο CGRP θα μπορούσαν να έχουν αρνητική επίδραση στα όργανα του οργανισμού.

Η νέα κατηγορία φαρμάκων χρησιμοποιεί μονοκλωνικά αντισώματα για τη στόχευση της απελευθέρωσης του CGRP που προκαλεί διαστολή των αγγείων και φλεγμονή.

Τέσσερις φαρμακευτικές εταιρίες είναι στη διαδικασία δοκιμών των φαρμάκων που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν σημαντικό αριθμό ανθρώπων που πάσχουν από ημικρανίες, με ελάχιστες παρενέργειες. Μια ένεση θα μπορούσε να χορηγείται μια φορά το μήνα για να εμποδίσει την εμφάνιση πονοκεφάλων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα είναι προκαταρκτικά.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;