Η παρακολούθηση τηλεόρασης για 5 ή περισσότερες ώρες την ημέρα-κατά μέσον όρο-μπορεί να μπλοκάρει μια από τις σημαντικές αρτηρίες των πνευμόνων, οδηγώντας σε μοιραία πνευμονική εμβολή, αναφέρουν ερευνητές

Ο παρατεταμένος χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο μοιραίας πνευμονικής εμβολής, ανακάλυψε έρευνα διάρκειας 18 ετών σε περισσότερους από 86.000 ανθρώπους.

Ο Toru Shirakawa, του Osaka University, δήλωσε ότι οι πολύωρες πτήσης στην οικονομική θέση είναι γνωστή αιτία πνευμονικής εμβολής.

Στην έρευνα, η διάρκεια παρακολούθησης τηλεόρασης χωρίστηκε σε 3 ομάδες. Λιγότερο από 2,5 ώρες, 2,5 έως 4,9 ώρες και 5 ή περισσότερες ώρες την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σημειώθηκαν 59 θάνατοι από πνευμονική εμβολή.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που κατά μέσον όρο βλέπουν περισσότερες από 5 ώρες τηλεόραση ημερησίως έχουν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν μοιραία πνευμονική εμβολή σε σχέση με όσους παρακολουθούν κατά μέσον όρο λιγότερες από 2,5 ώρες την ημέρα.

Ο Shirakawa δήλωσε πως ανακάλυψε ότι η παρατεταμένη παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη συμπεριφορά για θάνατο από πνευμονική εμβολή.

Για να προληφθεί η εμφάνιση της πνευμονικής εμβολής, ο ερευνητής συνιστά οι άνθρωποι να κάνουν διάλειμμα και να σηκώνονται για να περπατήσουν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης τηλεόρασης. Το να πίνουν νερό για την πρόληψη της αφυδάτωσης είναι επίσης σημαντικό, υπέδειξε.

Tα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της European Society of Cardiology (ESC), στο Λονδίνο.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο