Για περισσότερα από 20 χρόνια η διοργάνωση Πανελληνίων Συνεδρίων από την εταιρεία παρέχει ένα χρήσιμο βήμα στους πνευμονολόγους, αλλά και σε άλλες συναφείς ειδικότητες, για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο επιστημονικό τους πεδίο και τα αποτελέσματα των ερευνητικών προσπαθειών τους.

Ειδικά τη δύσκολη αυτή χρονιά που διανύουμε θα παρουσιαστούν περισσότερο θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοιό, κυρίως την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών του στους πνεύμονες, κάτι που ενδιαφέρει όλους, ιδίως τους νεότερους επιστήμονες αλλά και τους νοσηλευτές και τα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Επιπλέον, το συνέδριο θα αναφέρεται στην πνευμονική εμβολή και την πνευμονική υπέρταση, την επεμβατική πνευμονολογία και την αντιμετώπιση κακοήθων όγκων του πνεύμονα, τις αποφρακτικές και τις διάμεσες πνευμονοπάθειες, την αναπνευστική φυσιολογία, την αναπνοή στον ύπνο και την διακοπή του καπνίσματος, την φυματίωση, την κυστική ίνωση, τις αναπνευστικές λοιμώξεις και πλήθος άλλων συναφών θεμάτων, που θα αναπτυχθούν από εξειδικευμένους Έλληνες και διεθνείς συναδέλφους, που έχουν ασχοληθεί με τα αντίστοιχα αντικείμενα.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά σεμινάρια (Hands on seminars), στρογγυλές και δορυφορικές τράπεζες, διαλέξεις και από παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων υπό τη μορφή ανακοινώσεων.

Το 4ο Πνευμονολογικό Συνέδριο της ΕΝΘΕ αποτελεί ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων εξειδικευμένων γνώσεων και απόψεων που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας. Ο Πρόεδρος της ΕΝΘΕ, Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, εκτιμά ότι το πνευμονολογικό αυτό συνέδριο, τηρουμένων όλων των υγειονομικών κανονισμών, θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο δια ζώσης επιστημονικό συνέδριο στη μετα-κορωνοιό περίοδο. 

Ειδικότερα, η πρόσβαση στο συνέδριο θα επιτρέπεται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ, για την ασφάλεια όλων η ΕΝΘΕ θα διενεργεί καθημερινά self-test πριν την είσοδο στους συνεδριακούς χώρους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα