Ενώ οι Ασιάτες άντρες, γενικά, έχουν μικρότερο πρόβλημα τριχόπτωσης και φαλάκρας από τους Καυκάσιους, το κάπνισμα μπορεί να αντιστρέψει αυτήν την τάση. Σύμφωνα με ερευνητές, το κάπνισμα μπορεί να καταστρέψει τον θύλακα της τρίχας, να παρεμβληθεί με τον τρόπο που το αίμα και οι ορμόνες κυκλοφορούν στο κεφάλι ή να αυξήσει την παραγωγή των οπιστρογόνων, δήλωσε ο lin-Hui Su από το Far Eastern Memorial Hospital και ο Tony Hsiu-Hsi Chen του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν.

Οι ερευνητές εξέτασαν 740 άντρες στην Ταϊβάν, οι οποίοι ήταν ηλικίας 65 ετών κατά μέσον όρο και ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μέτριας ή σοβαρής απώλειας μαλλιών, στην περίπτωση που οι άντρες κάπνιζαν περίπου 20 ή περισσότερα τσιγάρα την ημέρα.

Ωστόσο, γενικά, ο κίνδυνος ανδρογενετικής αλωπεκίας-η κοινή μορφή απώλειας μαλλιών –φάνηκε χαμηλότερος στους άντρες από την Ταϊβάν σε σχέση με λευκούς.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'Archives of Dermatology' συστήνει στους άντρες που δείχνουν δείγματα τριχόπτωσης  να δεχτούν συμβουλές για το ρόλο του καπνίσματος στην πρόληψη περαιτέρω απώλειας μαλλιών.

Ενώ το είδος της απώλειας μαλλιών που μελετήθηκε είναι σύνηθες στους λευκούς, είναι λιγότερο σύνηθες στους έγχρωμους και τους Ασιάτες, σημειώνεται στην έρευνα.

Τρεις προηγούμενες έρευνες σχετικά με την επίδραση του τσιγάρου οδήγησαν σε μεικτά αποτελέσματα.

Πηγές:
'Archives of Dermatology'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα