Η ψύχωση επηρεάζει περίπου τους μισούς ασθενείς με νόσο Alzheimer.

Ερευνητές θέλησαν να ερευνήσουν τη σχέση μεταξύ των δυο νόσων.

Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι εγκεφαλοοαγγειακά νοσήματα φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψύχωση σε όσους πάσχουν από νόσο Alzheimer.

Περίπου το 19% των ανθρώπων με νόσο Alzheimer που ζουν εκτός ιδρυμάτων έχουν ψευδαισθήσεις. Ακόμα 14% έχει παραισθήσεις.

Τα ψυχωσικά συμπτώματα σε ανθρώπους με τη νόσο Alzheimer μπορούν να αυξήσουν το βάρος των φροντιστών και να επιταχύνουν την εξέλιξη της νόσου Alzheimer.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία αυτοψίας από 1.000 ανθρώπους που είχαν νοσηλευτεί σε κέντρα Alzheimer στις ΗΠΑ, από το 2005 έως το 2012.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την Dr. Corinne Fischer, του St. Michael's Hospital στο Τορόντο, δήλωσε ότι 890 από τους ασθενείς της έρευνας διαγνώστηκαν κλινικά με τη νόσο όσο ζούσαν.

Από αυτούς, σχεδόν 730 είχαν νόσο Alzheimer που είχε επιβεβαιωθεί από αυτοψία, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer's Disease.

Οι αυτοψίες αποκάλυψαν ότι όσοι είχαν επιβεβαιωμένη νόσο Alzheimer και είχαν διαγνωστεί με ψύχωση δεν είχαν περισσότερες σωματικές ενδείξεις νόσου Alzheimer στον εγκέφαλο.

 

Πηγές:
Journal of Alzheimer's Disease.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.