Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική εκδήλωση της ΓΕΠ σε συνεργασία με τη Γαλλική εταιρεία Prevor, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2016, στον Πολυχώρο «Αθηναϊς», με θέμα την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των χημικών εγκαυμάτων, παρουσία πολλών εκπροσώπων Ελληνικών και Πολυεθνικών Επιχειρήσεων.

Οι ομιλητές με τις στοχευμένες παρουσιάσεις τους ανέλυσαν εκτενώς τους κινδύνους αλλά και τις επιλογές αντιμετώπισης που έχουν σήμερα οι εργοδότες της χώρας μας στη διάθεσή τους, προκειμένου να προστατέψουν με επάρκεια τους εργαζομένους τους, από σοβαρά ατυχήματα με χημικές ουσίες κατά την εργασία.

Η συμμετοχή εταιρειών από όλους τους κλάδους που χρησιμοποιούν χημικούς παράγοντες είτε στην παραγωγή τους ή σε άλλες διαδικασίες, ήταν εντυπωσιακή, καθώς το ζήτημα της πρόληψης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των χημικών εγκαυμάτων φαίνεται πως μέχρι σήμερα δεν είχε επαρκώς επιλυθεί.

Η ΓΕΠ, αντιλαμβανόμενη το κενό που υπάρχει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των χημικών εγκαυμάτων, ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση των καινοτόμων σκευασμάτων της Prevor, στις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΓΕΠ, Γιώργος Λαμπρινός, κατά το χαιρετισμό του, «Η συνεργασία της ΓΕΠ με την γαλλική PREVOR είναι ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα προς την επίτευξη του εταιρικού μας σκοπού. Την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων, εργασιακής υγείας και ασφάλειας, διαχείρισης περιβάλλοντος και ποιότητας με στόχο την προστασία των εργαζομένων, των εργοδοτών και της κοινωνίας ευρύτερα».

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του Ιατρού Εργασίας της Μεταλλευτικής Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., Βασίλειου Βασιλειάδη, ο οποίος ανέπτυξε την πολυετή εμπειρία του Τομέα Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας της εταιρεία, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας υγείας και ασφάλειας σε όλη τη Βιομηχανία προκειμένου να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διαχείριση των περιστατικών.

Ο Ειδικός συντονιστής Εγκαυμάτων της Μονάδας Εγκαυμάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γάνδης του Βελγίου, Jozef Verbelen, κατά την ομιλία του ανέπτυξε βήμα προς βήμα την εξέλιξη ενός χημικού εγκαύματος, μέσα σε ένα 24ωρο και στη συνέχεια μίλησε για τις διαθέσιμες επιλογές αντιμετώπισης και τα αποτελέσματά τους.

Τέλος η εκπρόσωπος της εταιρείας Prevor, Marie Anais Dentzer ανέπτυξε τον τρόπο δράσης των καινοτόμων σκευασμάτων της Prevor και μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα από τη χρήση των συγκεκριμένων διαλυμάτων έναντι των άλλων επιλογών αντιμετώπισης των χημικών εγκαυμάτων. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της μάλιστα εκτέλεσε πείραμα με το οποίο έδειξε στο κοινό τη δράση των συγκεκριμένων διαλυμάτων.

Λίγα λόγια για τη ΓΕΠ

Η ΓΕΠ είναι η μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, στην Ελλάδα.
Συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΓΕΠ αποτελούν:
• Ποιότητα υπηρεσιών
• Τεχνογνωσία
• Καινοτομία
• Ταχύτητα εξυπηρέτησης
• Έμπειρα στελέχη
• Το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα
• Πελατοκεντρική αντίληψη και φιλοσοφία

Καλύπτοντας επιχειρήσεις όλων των κλάδων (παροχής υπηρεσιών – τράπεζες – πολυκαταστήματα – βιομηχανία – τρόφιμα – εστίαση - τεχνικά έργα - πετρελαιοειοειδή κ.ά.), καθώς και μονάδες με σύνθετες λειτουργίες (όπως νοσηλευτικά ιδρύματα) οι Τεχνικοί Ασφαλείας και Ιατροί Εργασίας της ΓΕΠ διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση για την αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου με την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει κάθε εγκατάσταση, ανάλογα με τη δραστηριότητά της.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο