Γνωρίζετε ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ευθύνεται για την εμφάνιση του μελανώματος;
Ξέρετε ότι μια ελιά που αλλάζει σχήμα και χρώμα χρειάζεται άμεση διερεύνηση;

Η Ελληνική Εταιρία Μελέτης Μελανώματος (ΕΛΕΜΕΛ) διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα, ανοικτή για το κοινό, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2, Αθήνα, πλησίον μετρό Ευαγγελισμού).

Από τις 9.00 π.μ. το πρωί έως τις 20.00 μ.μ. διακεκριμένοι επιστήμονες θα εξηγήσουν πώς γίνεται η διάγνωση του μελανώματος, τι κινδύνους κρύβει για την υγεία, ποια είναι τα νεότερα στη θεραπευτική αντιμετώπιση, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο. Επιπλέον θα απαντήσουν και σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, δερματολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος θα «εκπαιδεύουν» - σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους - τους ενδιαφερόμενους, για τον σωστό τρόπο αυτοεξέτασης, εξηγώντας, παράλληλα, ποιες αλλαγές στις ελιές (μορφή, χρώμα, κνησμός κτλ) χρήζουν προσοχής.

Διότι ο έγκαιρος εντοπισμός του Μελανώματος σώζει ζωές!

'Ηλιος: Φίλος ή Εχθρός μας;

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, η πρόεδρος του ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, του Οργανισμού για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του Μελανώματος, Δρ Κωνσταντίνα Φραγκιά, σε συνεργασία με την ΕΛΕΜΕΛ, διοργανώνει για τα παιδιά, ηλικίας από 5 ετών και άνω, κουκλοθέατρο και παιχνίδια με θέμα «Κανόνες Ηλιοπροστασίας», το πρωί 11.00-14.00 και το απόγευμα 18.00-20.00.
Το σλόγκαν είναι ‘’μαθαίνω να προστατεύομαι από τον ήλιο παίζοντας!’’

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 7218366 & 210 7216876

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η σχέση διατροφής και ψωρίασης
Καταγγελία: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας στην Ορθοπαιδική του Θριάσιου
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά