Νέα έρευνα του Institute for Scientific Information on Coffee, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν 3 έως 5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, νόσου του Πάρκινσον και Alzheimer εως 27%. Στην έρευνα περιλήφθησαν 1.409 άνθρωποι που εξετάστηκαν μετά από 21 χρόνια. Η ηλικία τους ήταν μεταξύ 65 και 71 ετών. 

Ο καθηγητής Rodrigo A. Cunha, του University of Coimbra στην Πορτογαλία, δήλωσε ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της νοητικής εξασθένησης που θα μπορούσε να επηρεάζει το αποτέλεσμα στη υγεία και στο κόστος περίθαλψης

Ο συνδυασμός καφεΐνης, ανιτοξειδωτικών και πολυφαινολών που υπάρχουν στον καφέ είναι ο πιθανός παράγοντας που συμβάλλει στην ανακάλυψη.

Η έρευνα αναφέρει ότι ο ρόλος της καφεΐνης στη μείωση της νοητικής εξασθένησης ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στους ηλικιωμένους άντρες.

Επίσης, ότι η κατανάλωση μέχρι 400 ml καφέ την ημέρα (ή περίπου 5 φλιτζάνια) δεν αυξάνει τις άμεσες ανησυχίες για την υγεία.

 

Πηγές:
European Union Geriatric Medicine Society's 2016 Congress.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε