Η συχνή κατανάλωση έντονα ψημένης πατάτας και τοστ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Βρετανοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι το ψωμί και οι πατάτες θα πρέπει να μαγειρεύονται ώσπου να αποκτήσουν χρυσοκίτρινο χρώμα αντί για καφέ, ώστε να μειωθεί η πρόσληψη χημικής ουσίας που θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο.

Σύμφωνα με το  FSA, οι άνθρωποι καταναλώνουν πολλή ακρυλαμίδη, ουσία που παράγεται φυσικά ως αποτέλεσμα του μαγειρέματος τροφών που περιέχουν άμυλο, σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η ακρυλαμίδη έχει φανεί πως προκαλεί καρκίνο σε ζώα και ενώ δεν έχει αποδειχτεί καταληκτικά ότι έχει την ίδια επίδραση στους ανθρώπους, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι πιθανόν το κάνει.

Η προειδοποίηση συνδέεται με τροφές που έχουν πολύ άμυλο, όπως οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες.

Ωστόσο, καλύπτει και άλλα λαχανικά με ρίζες, κρακεράκια, δημητριακά, ψωμί, μπισκότα και καφέ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια