Κατά 50% αυξήθηκαν τα κατάγματα, λόγω του παγετού. Παγίδα για τους πεζούς αποτελούσε την Τρίτη ο πάγος, καθώς είδαν ήλιο και αποφάσισαν να βγούνε από το σπίτι. Περισσότερα από 300 άτομα μεταφέρθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, ενώ περίπου 130 άτομα έφτασαν μόνο στο ΚΑΤ με κατάγματα στα πόδια ή τα χέρια από πτώσεις στον πάγο και 7 από αυτούς χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία.

Στο Ασκληπιείο Βούλας, μέχρι το μεσημέρι  της Τρίτης είχαν εισαχθεί με κατάγματα 150 άτομα, ενώ στον Ευαγγελισμό άλλα 40. Από αυτά, 50 άτομα παρέμειναν στο νοσοκομείο, καθώς το κάταγμά τους ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και πιθανόν να χρειασθεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Ενώ την Δευτέρα τα περιστατικά καταγμάτων αφορούσαν κυρίως άτομα νεαρής ή μέσης ηλικίας, την Τρίτη τα περιστατικά ηλικιωμένων με κατάγματα πολλαπλασιάστηκαν, καθώς ο ήλιος και η άνοδος της θερμοκρασίας έκαναν πιο εύκολη την έξοδο από το σπίτι.

Από την Κυριακή υπολογίζεται ότι περίπου 400 ασθενείς προσήλθαν στα εφημερεύοντα ορθοπεδικά τμήματα των νοσοκομείων της Αττικής με κατάγματα, κυρίως κνήμης και καρπού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δραματικές οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία.
Η σχέση διατροφής και ψωρίασης
Καταγγελία: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας στην Ορθοπαιδική του Θριάσιου