Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ασθενείς που είναι παχύσαρκοι έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης λοίμωξης λίγο χρόνο μετά την εγχείρηση bypass.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του University of Alberta.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 56.722 ασθενών για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ ΔΜΣ και αποτελεσμάτων μετά από εγχείρηση bypass και αγγειοπλαστική.

Ο Tasuku Terada, δήλωσε ότι σε σύγκριση με ασθενείς που είχαν φυσιολογικό ΔΜΣ, ασθενείς με ΔΜΣ άνω του 30 είχαν 1,9 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν λοιμώξεις μετά την εγχείρηση.

Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Canadian Journal of Cardiology ανακάλυψε ότι 88% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε αγγειοπλαστική ήταν παχύσαρκοι σε σύγκριση με ποσοστό 55% όσων υποβλήθηκαν σε bypass.

Η γνώση των κινδύνων και των πιθανών αποτελεσματων μπορεί να βοηθήσει όσους ασχολούνται με την περίθαλψη και τους ασθενείς να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές όσον αφορά την αγωγή και καλύτερη χρήση των πηγών.

Πηγές:
Canadian Journal of Cardiology

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς "ξηλώθηκε" η ιστοσελίδα που πουλούσε συνταγές και αναρρωτικές
Η μετφορμίνη μετά από θετικό τεστ για κορωνοϊό μειώνει τον κίνδυνο long COVID κατά 40%
Η άσκηση είναι πιθανό να μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2 ακόμα και αν κάποιος έχει γενετικό κίνδυνο [μελέτη]