Περισσότεροι Αμερικανοί μικρότερης ηλικίας έχουν πόνο από αρθρίτιδα σε σχέση με ότι νομίζαμε.

Το 2015, περίπου 91 εκατομμύρια ενήλικες είχαν αρθρίτιδα. Εντύπωση προκαλεί ότι σχεδόν το ένα τρίτο ήταν 18 έως 64 ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αυτοί οι υπολογισμοί είναι 68% υψηλότεροι από ότι αναφερόταν προηγουμένως δήλωσε ο ερευνητής Dr. David Felson, καθηγητής στο Boston University.

Δήλωσε ότι η αρθρίτιδα είναι απίστευτα συχνή και έχουμε υποεκτιμήσει το πόσο κοινή είναι.

Ο υπολογισμός αυτός πιθανόν συνέβη επειδή προηγούμενες έρευνες περιλάμβαναν μόνο διαγνώσεις από γιατρό.

Η παχυσαρκία και η πίεση στις αρθρώσεις από έντονη άσκηση και σπορ είναι πιθανές αιτίες αρθρίτιδας σε νεότερους άντρες και γυναίκες.

Η διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα και η ασφαλής άσκηση είναι οι καλύτεροι τρόποι για την πρόληψη της αρθρίτιδας, είπε.

Ο Felson και ο συνάδελφός του Dr. S. Reza Jafarzadeh, του Boston University, συνέλεξαν στοιχεία 33.600 ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην U.S. National Health Interview Survey 2015.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη όχι μόνο ανθρώπους των οποίων η αρθρίτιδα διαγνώστηκε από γιατρό αλλά και όσων ανέφεραν χρόνια συμπτώματα στις αρθρώσεις, που διαρκούσαν περισσότερο από 3 μήνες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μεταξύ όσων ήταν κάτω των 65 ετών, ποσοστό 19% των αντρών και σχεδόν 17% των γυναικών ανέφερε πόνo στις αρθρώσεις, αν και δεν είχαν διάγνωση αρθρίτιδας από γιατρό.

Σε συμμετέχοντες 65 ετών και άνω σχεδόν το 16% των αντρών και σχεδόν το 14% των γυναικών  επίσης ανέφεραν πόνο στις αρθρώσεις, χωρίς διάγνωση.

Η εμφάνιση αρθρίτιδας ήταν σχεδόν 30% σε άντρες κάτω των 65 ετών και 31% σε γυναίκες κάτω των 65. Σε άντρες 65 ετών και άνω η εμφάνιση ήταν σχεδόν 56% ενώ ήταν 69% σε γυναίκες ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του Arthritis & Rheumatology.

 

Πηγές:
Arthritis & Rheumatology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα