Το Κέντρο του Πανεπιστημίου Koyoto για την Έρευνα και Εφαρμογή Κυττάρων iPS (Koyoto University's Center for iPS Cell Research and Application) έλαβε έγκριση στις 4 Ιουνίου από την Υπηρεσία Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών, η οποία είναι το ιαπωνικό αντίστοιχο του FDA των Η.Π.Α.

Ξεκινώντας από την Τετάρτη, οι ερευνητές σχεδιάζουν να εγχύσουν 5 εκατομμύρια επαγόμενα πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα στους μεσεγκεφάλους των ασθενών στο νοσοκομείο Koyoto του Τόκιο. Τα κύτταρα θα εγχυθούν μέσω μιας εξειδικευμένης συσκευής με βελόνα, αφού οι γιατροί ανοίξουν μια οπή, διαμέτρου 12 mm, στο κρανίο του ασθενούς.

Τα κύτταρα iPS, τα οποία θα προέρχονται από υγιείς δότες, θα αναπτυχθούν σε εγκεφαλικά κύτταρα που παράγουν ντοπαμίνη, τα οποία δεν υπάρχουν πλέον σε άτομα με νόσο του Parkinson. Θα αξιολογηθούν επίσης για τη χρήση του Tacrolimus, ενός ανοσοκατασταλτικού που χρησιμοποιείται συνήθως στην μεταμόσχευση οργάνων.

Επτά συμμετέχοντες ηλικίας 50 έως 69 ετών θα συμμετάσχουν στη δοκιμή και η πρόοδός τους θα παρακολουθηθεί για δύο χρόνια.

Τον περασμένο Αύγουστο, ένα εργαστήριο που διηύθυνε ο Jun Takahashi διαπίστωσε ότι πίθηκοι με συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον είχαν σημαντική βελτίωση σε διάστημα δύο ετών μετά τη μεταμόσχευση νευρώνων που παρασκευάστηκαν από ανθρώπινα κύτταρα iPS.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο