Η νέα χρονιά είναι προ των πυλών κυριολεκτικά και ήδη πολλοί από εμάς θέτουν νέους στόχους αυτoβελτίωσης για το 2019. Ίσως οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους δηλώνουν την επιθυμία μας να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και την εμφάνισή μας και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Σίγουρα, μία πιο σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με κατάλληλη σωματική άσκηση, είναι μια επιλογή, η οποία, όμως μπορεί να μην επαρκεί για να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το σώμα των ονείρων μας. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει τοπικό πάχος, που δεν ανταποκρίνεται σε διατροφή και σε γυμναστική, τότε καλό είναι να σκεφθούμε σοβαρά την επιλογή της κρυολιπόλυσης - CoolSculpting.

«Με αυτή τη μη επεμβατική μέθοδο σμίλευσης σώματος, να ξέρετε ότι έχετε εκπληρώσει τον έναν σας στόχο για το νέο έτος, προτού, καν, το προγραμματίσετε», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής  και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

«Επιπλέον, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα γίνονται σταδιακά εμφανή, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη θεραπεία τώρα».

Γιατί διατροφή και άσκηση δεν επαρκούν

Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή μαζί με την τακτική προπόνηση είναι σημαντικές, τόσο για την απώλεια βάρους, όσο και για την καλύτερη υγεία. Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, από αυτές που χρειάζεστε, ο περιορισμός των υδατανθράκων και των επεξεργασμένων τροφίμων, ο εμπλουτισμός γευμάτων με φρούτα και με λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και το ψητό ή το βραστό κρέας, όλοι ξέρουμε ότι αποτελούν την τυποποιημένη λύση για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.

«Για να κατανοήσετε, όμως, καλύτερα τα οφέλη του CoolSculpting, είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς, ακριβώς, λειτουργούν τα λιποκύτταρα», λέει ο κ. Γαϊτάνης.

«Σε αντίθεση με άλλα κύτταρα του σώματος, τα λιπώδη κύτταρα αναπτύσσονται και συρρικνώνονται ανταποκρινόμενα στη διατροφή ενός ατόμου και στη σωματική άσκηση. Όταν τα άτομα βάζουν βάρος, τα λιπώδη κύτταρα αναπτύσσονται περισσότερο, ενώ η απώλεια βάρους έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωσή τους. Ωστόσο η απώλεια βάρους δεν σημαίνει ότι απομακρύνονται τα λιπώδη κύτταρα από το σώμα. Ακόμη και με έντονη προπόνηση και περιοριστική διατροφή, είναι αδύνατο να εξαλειφθούν τα συσσωρευμένα λιποκύτταρα, χωρίς κάποια μορφή ιατρικής παρέμβασης».

Είναι σαφές ότι οι ασθενείς, που θέλουν να εξαλείψουν το επίμονο τοπικό λίπος και να σμιλεύσουν σώμα τους, πρέπει να αφεθούν στα χέρια του ειδικού πλαστικού χειρουργού.

Κρυολιπόλυση ή αναίμακτη λιποαναρρόφηση

Στο παρελθόν, οι παραδοσιακές μέθοδοι σμίλευσης σώματος, για την απομάκρυνση των επίμονων λιποκυττάρων, βασίζονταν αποκλειστικά σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Η λιποαναρρόφηση, με ή χωρίς πλαστική, είναι μία δημοφιλής χειρουργική επιλογή, για όσους ασθενείς αισθάνονται άνετα με την ιδέα μίας χειρουργικής επέμβασης. Παρόλο, όμως, που αυτή η επιλογή είναι πολύ αποτελεσματική, δεν προσελκύει όλους τους ασθενείς, κυρίως λόγω του απαιτούμενου χρόνου ανάρρωσης - ο οποίος, βέβαια, έχει μειωθεί σημαντικά με τις εξελίξεις στις τεχνικές της λιποαναρρόφησης. Για άτομα που θέλουν να αποφύγουν τον χρόνο αποθεραπείας, το CoolSculpting είναι η ιδανική εναλλακτική λύση.

Αντί, λοιπόν, ο ασθενής να επιλέξει την χειρουργική επέμβαση, για να απομακρύνει τα «ανεπιθύμητα» λιποκύτταρα, ακολουθεί τη μέθοδο CoolSculpting, την αυθεντική μέθοδο που βασίζεται στην τεχνολογία της κρυολιπόλυσης.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη: «Είναι η μοναδική, μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης – με μόνιμα αποτελέσματα – στην εξάλειψη του τοπικού λίπους, σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος».

Η λειτουργία της βασίζεται στην χρήση ελεγχόμενου ψύχους, που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν, εξαιτίας της έκθεσης τοπικά σε χαμηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια να αποβληθούν σταδιακά από τον οργανισμό, με φυσιολογικό, βιολογικό τρόπο.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Απλώνουμε στα σημεία, που επιθυμούμε να γίνει η θεραπεία, ένα ειδικό gel, το οποίο καλύπτεται με μια ειδική μεμβράνη.

2. Έπειτα εφαρμόζουμε την ειδική κεφαλή πάνω στην προστατευτική μεμβράνη.

3. Ψύχουμε την περιοχή για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα (ανά περιοχή).

4. Αφαιρούμε την κεφαλή και κάνουμε απαλό μασάζ στην περιοχή.

5. Ο ασθενής επιστρέφει αμέσως μετά τη θεραπεία στις δραστηριότητές του και αναμένει τα αποτελέσματα.

Μόνο το Coolsculpting διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect, που εξασφαλίζει τα πιο ασφαλή και θεαματικά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται στα πλαϊνά της μέσης, στην περιοχή της κοιλιάς, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μηρών.

Η αίσθηση που έχει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αυτή του κρύου στην περιοχή εφαρμογής. Μετά από τη θεραπεία το σώμα επεξεργάζεται και εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα λίπους. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά περίπου ενάμιση μήνα μετά την εφαρμογή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης