Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην ακτινοθεραπεία και η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου είναι οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Με βάση την εφαρμογή, η αγορά της ακτινοθεραπείας - εξωτερικών ακτίνων χρησιμοποιείται στο καρκίνο του προστάτη, στον καρκίνο του μαστού, στον καρκίνο του πνεύμονα, στον καρκίνο της κεφαλής και του αυχένα, στον καρκίνο του ορθού και σε άλλους καρκίνους. Το τμήμα του καρκίνου του προστάτη αναμένεται ότι αντιπροσώπευσε το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ακτινοθεραπείας το 2018. Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας καθώς και οι ελάχιστοι μακροπρόθεσμα κίνδυνοι είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη αυτού του τμήματος της αγοράς.

Η αγορά ακτινοθεραπείας είναι κατακερματισμένη σε τέσσερις Περιφέρειες, δηλαδή τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο. Η περιοχή της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να αντιπροσωπεύσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ακτινοθεραπείας το 2018. Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου, η εύκολη πρόσβαση και η υψηλή υιοθέτηση προηγμένων διαγνωστικών τεχνολογιών (λόγω των σημαντικών ετήσιων δαπανών υγειονομικής περίθαλψης κατά κεφαλή στις ΗΠΑ και τον Καναδά) και οι ευνοϊκές κυβερνητικές πρωτοβουλίες που δημιουργούν συνειδητοποίηση και προωθούν την υιοθέτηση της ακτινοθεραπείας μεταξύ των βασικών τελικών χρηστών είναι μερικοί από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη της αγοράς ακτινοθεραπείας στη Βόρεια Αμερική.

Οι βασικότεροι παίκτες στην αγορά είναι οι: Varian Medical Systems, Inc. (US), Elekta (Sweden), Accuray Incorporated (US), Ion Beam Applications SA (Belgium), ViewRay, Inc. (US), IsoRay Medical, Inc. (US), Hitachi Ltd. (Japan), Panacea Medical Technologies Pvt. Ltd. (India), Provision Healthcare (US), Mevion Medical Systems, Inc. (US), Sumitomo Heavy Industries, Ltd. (Japan), Optivus Proton Therapy, Inc. (US), P-cure Ltd. (Israel), Theragenics Corporation (US), and C.R.Bard, Inc. (US).

https://www.marketsandmarkets.com/PressReleases/radiotherapy-devices.asp

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα