Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον αριθμό των πονοκεφάλων σε ανθρώπους με παχυσαρκία που έχουν ημικρανίες, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών και Ιταλών ερευνητών που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Endocrine Society.

Αποτελέσματα της έρευνας, επίσης υποδεικνύουν ότι η απώλεια βάρους μπορεί να πάει μακριά όσον αφορά τη βελτίωση της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής και εργασίας καθώς και την παραγωγικότητα στο σχολείο για όσους έχουν ημικρανίες.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση της απώλειας βάρους στην ένταση και τη συχνότητα της ημικρανίας σε 473 ανθρώπους από 10 έρευνες.

Όσοι είχαν χάσει βάρος είχαν λιγότερο έντονο πονοκέφαλο, λιγότερες ημικρανίες το μήνα και βραχύτερες κρίσεις ημικρανίας σε σχέση με όσους δεν είχαν χάσει βάρος.

Βελτιώσεις στα συμπτώματα ημικρανίας ήταν παρόμοιες σε ενηλίκους και παιδιά και δεν συνδέονταν με το αρχικό βάρος, τη συνολική ποσότητα κιλών που χάθηκαν ή την προέλευση της απώλειας βάρους.

Η σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και ημικρανίας δεν έχει κατανοηθεί πλήρως αλλά ενδεχομένως μπορεί να συνδέεται με χρόνια φλεγμονή και άλλους παράγοντες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνοδος κορυφής G7: Προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες
Επικίνδυνη σχέση CoViD με λιπώδη νόσο του ήπατος μεταβολικής αιτιολογίας [ελληνική μελέτη]
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης