Όσον αφορά την εμφάνιση καρδιακής νόσου, το ύψος ενός ανθρώπου μπορεί ενδεχομένως να παίζει ρόλο περισσότερο από τη διατροφή.

Σε ανθρώπους χαμηλότερου αναστήματος, η φτωχή πνευμονική  λειτουργία μπορεί να προκαλέσει καρδιακή νόσο, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Communications Biology.

Ο ερευνητής Πάνος Δελούκας, του Queen Mary University of London, δήλωσε ότι η κατανόηση της αιτιατής σχέσης πίσω από την παρατήρηση όπως η αντίστροφη σχέση μεταξύ ύψους και κινδύνου καρδιοπάθειας, είναι σημαντική στην εξέλιξη της γνώσης για τη νόσο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πνευμονική λειτουργία είχε μεγαλύτερη επίδραση στο αν κοντύτεροι άνθρωποι εμφάνιζαν παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πρέπει να αξιολογείται η πνευμονική λειτουργία με το ύψος κάποιου  για να προβλέπεται καλύτερα ο κίνδυνος καρδιοπάθειας

Ο ερευνητής δήλωσε ότι άνθρωποι με χαμηλότερο ανάστημα μπορούν να αποφασίσουν να ασκούνται τακτικά και να αποφεύγουν την καθιστική ζωή και το κάπνισμα για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, δεδομένου ότι όπως έδειξε η νέα έρευνα, η επίδραση του χαμηλότερου βάρους στον κίνδυνο καρδιοπάθειας επηρεάζεται από την πνευμονική λειτουργία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια