Από το 2017, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών (W.F.O.) έχει ανακηρύξει την 15η Μαΐου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας», μια ημέρα που οι ορθοδοντικοί σε όλο τον κόσμο μπορούν να εορτάσουν και να τονίσουν την ανάγκη και σημασία της ορθοδοντικής στη γενική υγεία. Φέτος το Δ.Σ. της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. γιόρτασε τη μέρα αυτή με μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού που έλαβε χώρα στο Ζάππειο, στις 11 Μαΐου 2019 στην Αθήνα.

‘’Ευελπιστούμε του χρόνου αυτή η γιορτή να επεκταθεί σε όλη τη χώρα σε μια Πανελλήνια προσπάθεια συμβολής της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση των στοματογναθικών ανωμαλιών.

Το χαμόγελο είναι η κορωνίδα του προσώπου μας και ο καθρέπτης της ψυχής μας. Αυτόν τον καθρέπτη, εμείς οι ειδικοί ορθοδοντικοί, φροντίζουμε να τον κάνουμε φωτεινό και αστραφτερό!’’

Επειδή τα δόντια μας είναι πολύ σημαντικά για την όλη υγεία μας και το χαμόγελό μας ακόμη σημαντικότερο, τα παιδιά, πρέπει να κάνουν την πρώτη επίσκεψη στον ειδικό ορθοδοντικό το αργότερο στα 7 τους χρόνια.

Οι ενήλικες αναζητούμε τον ειδικό Ορθοδοντικό είτε μετά από παραπομπή του οδοντιάτρου μας, είτε μόλις νιώσουμε την ανάγκη.

Η Ορθοδοντική είναι η πρώτη επίσημα αναγνωρισμένη ειδικότητα της Οδοντιατρικής στη χώρα μας από το 1988. Η ορθοδοντική ειδικότητα εξελίσσεται συνεχώς και είναι χρέος όσων την ασκούν να ενημερώνονται για νέες, κλινικά δοκιμασμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Είναι επίσης εξαιρετικά κρίσιμη η μελέτη και αντιμετώπιση κάθε ορθοδοντικού ασθενούς ξεχωριστά, με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του.

Η Εταιρεία Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας (Ε.Ο.Γ.Μ.Ε), διοργανώτρια Εταιρεία, είναι η παλαιότερη Εταιρεία Ορθοδοντικών στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε πριν 32 χρόνια και στο διάστημα αυτό κατέβαλε και καταβάλει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και τη σωστή αντιμετώπιση ορθοδοντικών ανωμαλιών.

 Έχει διοργανώσει 16 πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια με διεθνείς συμμετοχές διακεκριμένων επιστημόνων και ημερίδες για τη συνεχή επιμόρφωση των Ορθοδοντικών και πλείστα ενημερωτικά προγράμματα προβολής στο κοινό.

 Ένα υγιές χαμόγελο, είναι δώρο ζωής και μας ενώνει για πάντα!

Γιατί το χαμόγελο είναι υγεία και η υγεία είναι χαρά!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Αθλητική καρδιά''
Τροφές που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του σκευάσματος «Ostex»