Το παιδί νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με μηνιγγίτιδα, ωστόσο χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, διέφυγε τον κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.  

Από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα μηνιγγίτιδας στην χώρα, ενώ διανύουμε την περίοδο κατά την οποία η νόσος καταγράφει υψηλή κινητικότητα. Ο επικρατέστερος τύπος Μηνιγγίτιδας, που ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά στην χώρα μας  είναι η Μηνιγγίτιδα τύπου Β, η οποία εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως. Πέρσι τον Ιούνιο ένα άτυχο βρέφος έχασε την ζωή του στην Κρήτη από μηνιγγίτιδα Β.

Ο μοναδικός τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω. Ο εμβολιασμός κατά των υπόλοιπων τύπων μηνιγγίτιδας, είναι επίσης απαραίτητος, ωστόσο δεν προστατεύει τα παιδιά από την μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα