Ακόμα ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας Β καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες σε κοριτσάκι 5 ετών. Το παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από τα μέσα Ιουνίου, όταν και εισήχθη εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με σηψαιμία, όπου και παρέμεινε για 4 ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, το μικρό κορίτσι διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο για την ζωή του, ωστόσο συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα μηνιγγίτιδας στην χώρα, ενώ διανύουμε την περίοδο κατά την οποία η νόσος καταγράφει υψηλή κινητικότητα. Η μηνιγγίτιδα Β, είναι ο επικρατέστερος τύπος Μηνιγγίτιδας, που ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά στην χώρα μας. Πρόκειται για μία νόσο, η οποία εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως.

Πέρσι τον Ιούνιο ένα  βρέφος έχασε την ζωή του στην Κρήτη από μηνιγγίτιδα Β.

Ο μοναδικός τρόπος για την  πρόληψη της μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω. Ο εμβολιασμός κατά των υπόλοιπων τύπων μηνιγγίτιδας, είναι επίσης απαραίτητος, ωστόσο δεν προστατεύει τα παιδιά από την μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης