Στα 70,6 δισ. δολ. αναμένεται να φθάσει το μέγεθος ανθρώπινης ινσουλίνης (ΗΙ) μέχρι το 2023, συμβάλλοντας σε αυτό ο ανθυγειανός τρόπος ζωής, οι τεχνολογικές εξελίξεις σε συσκευές χορήγησης ινσουλίνης, η ανόδου του επιπολασμού και η αύξηση των ατόμων που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία.

Οι συσκευές απελευθέρωσης ινσουλίνης, όπως αναφέρεται στην έρευνα, αναμένεται να αναπτυχθούν ταχύτερα παγκοσμίως, σημειώνοντας άνοδο κατά 11,1% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Γεγονός που αποδίδεται στην αυξανόμενη επικράτηση του διαβήτη και στην εστίαση των κατασκευαστών στυλό ινσουλίνης σε χώρες με μεγάλο αριθμό διαβητικών ασθενών, όπως είναι η Κίνα και η Ινδία. Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις στα στυλό έκχυσης και οι ιατρικές αποζημιώσεις που προσφέρονται στις ανεπτυγμένες αγορές είναι μερικοί ακόμη παράγοντες που προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας προϊόντων.

Οσον αφορά τα φάρμακα ταξινομούνται σε ανάλογα και βιολογικά, τα οποία και στις δύο κατηγορίες διακρίνονται σε ταχείας δράσης, μακράς δράσης, και προαναμεμειγμένη ινσουλίνη. Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της μελέτης, η ινσουλίνη βραχείας δράσης προβλέπεται να εμφανίσει την ταχύτερη άνοδο στην παγκόσμια αγορά, παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 5,8%.

Η νόσο διακρίνεται σε διαβήτη τύπου II, διαβήτη τύπου Ι, διαβήτη κύησης και προ-διαβήτη. Ο διαβήτης τύπου II αναμένεται να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο νόσημα -αύξηση κατά 9,1% κατά την περίοδο πρόβλεψης- γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του επιπολασμού .

Αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία αναμένεται να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αγοράς λόγω του αυξανόμενου επιπολασμού του διαβήτη, των ανθυγιεινών επιλογών του τρόπου ζωής, της ταχείας αστικοποίησης και της γήρανσης του πληθυσμού. Επιπλέον, το γεγονός ότι σημαντικοί παίκτες της αγοράς επενδύουν εντονότερα στην ευρύτερη περιοχή ευνοούν την ταχύτερη ανάπτυξή της.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) ανέφερε ότι περίπου 82 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 20 έως 79 ετών υπέφεραν από διαβήτη στη Νοτιοανατολική Ασία το 2017.

Προκειμένου να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους στην αγορά, οι βασικοί συντελεστές της βιομηχανίας ανθρώπινης ινσουλίνης αναμένεται ότι θα εντείνουν τις κινήσεις τους για εταιρικές σχέσεις και συνεργασίες. Ηδη, τον Οκτώβριο του 2018, η Ypsomed AG συνεργάστηκε με την Koninklijke Philips N.V. (Philips) για να αναπτύξουν από κοινού νέες ψηφιακές υπηρεσίες παρακολούθησης της αυτοεξυπηρέτησης των ασθενών με βάση τις συνδεδεμένες συσκευές της Ypsomed και την ψηφιακή πλατφόρμα HealthSuite της Philips.

Την ίδια χρονιά, η Ypsomed AG και πάλι σύναψε σύμπραξη με την JRDF, την κορυφαία παγκόσμια οργάνωση της έρευνας για τον τύπο διαβήτη τύπου Ι, ως μέρος της Πρωτοβουλίας Συστημάτων Αυτοματοποιημένης Παράδοσης Ινσουλίνης (AID) της JDRF. Σύμφωνα με τους όρους αυτής της συνεργασίας, η JRDF θα συνεισφέρει οικονομικούς πόρους για να βοηθήσει την Ypsomed AG να επιταχύνει την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αντλιών ινσουλίνης myLife YpsoPump.

Μερικοί από τους άλλους βασικούς συντελεστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανθρώπινης ινσουλίνης είναι οι B. Braun Melsungen AG. Becton, Dickinson and Company. Eli Lilly and Company. Novo Nordisk Α / δ; Sanofi Wockhardt Limited. Biocon Limited. Medtronic plc; και Gulf Pharmaceutical Industries (Julphar).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις