Οι γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη επιλέγουν να επαναφέρουν και να βελτιώνουν το σώμα τους με μία σειρά από πλαστικές επεμβάσεις, οι οποίες είναι η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η αυξητική ή η ανόρθωση στήθους. Ο συνδυασμός και των τριών επεμβάσεων καλείται mommy-makeover και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο γυναικείο φύλο εδώ και αρκετά χρόνια. 

Αντίστοιχα, όμως, παρατηρούμε ότι η τάση του ανάλογου daddy-do-over παρουσιάζει μία σχετική αύξηση, καθώς όλο και περισσότεροι μπαμπάδες επισκέπτονται το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, με σκοπό να υποβληθούν σε πλαστική επέμβαση και να ανακτήσουν το χαμένο τους σφρίγος και όχι μόνο. 

«Ακριβώς όπως οι γυναίκες, που μπορούν να στραφούν σε μια σειρά επεμβάσεων, που αποκαλούνται κοινώς mommy-makeover, ώστε να επαναφέρουν το σώμα τους σε καλύτερη κατάσταση, όπως πριν από τη γέννα, ομοίως και οι άνδρες έχουν τη δική τους λίστα με επεμβάσεις daddy-do-over, για να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βελτιώσουν την εμφάνισή τους», λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το daddy-do-over περιλαμβάνει επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες σώματος και  προσώπου ιδανικές για άνδρες, που εκτελούνται συνδυαστικά σε μία μόνο χειρουργική επέμβαση, εξηγεί ο ειδικός.

«Προφανώς οι άνδρες δεν περνούν από τις ίδιες φυσικές αλλαγές που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αλλά και μετά από αυτήν. Όμως αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος ζωής τους, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την εμφάνισή τους.

Αλλάζει η διατροφή τους, ο τρόπος και ο χρόνος που αθλούνται, καθώς και ο χρόνος ξεκούρασης και ύπνου. Οι άνδρες παρατηρούν ότι το σώμα τους αλλάζει, κυρίως λόγω της γήρανσης, αλλά και λόγω των αλλαγών, που επιφέρει η πατρότητα και η συνεχής φροντίδα των παιδιών, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, οπότε οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και συνεχείς».

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανδρών οι οποίοι προσπάθησαν να απαλλαγούν από το περιττό λίπος στην κοιλιά και στα πλαϊνά της μέσης με τη βοήθεια της διατροφής και της άσκησης, αλλά δεν πέτυχαν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και τότε επέλεξαν να αφεθούν στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού.

Όσον αφορά στις πιο δημοφιλείς, για το ανδρικό φύλο, χειρουργικές επεμβάσεις, είναι σίγουρα η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική, η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική, η επέμβαση της γυναικομαστίας και η μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αρκετοί άνδρες επιλέγουν την πλαστική χειρουργική, διότι την βλέπουν ως λύση, προκειμένου να βελτιώσουν την εμφάνιση και κατ’ επέκταση την αυτοπεποίθησή τους, να αισθανθούν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και με αυτόν τον τρόπο να εξελιχθούν ακόμη και επαγγελματικά.

«Ένας πολύ αξιόλογος κύριος 60 ετών, οικονομικός διευθυντής σε μία μεγάλη εταιρεία, πήρε την απόφαση να βελτιώσει κάποια σημεία στο σώμα του και στο πρόσωπό του. Υποβλήθηκε, λοιπόν, σε χειρουργική επέμβαση, με βασική προϋπόθεση τη φυσικότητα του αποτελέσματος. Σε ένα χειρουργείο έκανε βλεφαροπλαστική και λιποαναρρόφηση στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτός ο άνθρωπος ήρθε στο ιατρείο μου μετά από κάποιους μήνες από το χειρουργείο και μου ανέφερε πόσο ευχαριστημένος είναι με την επιλογή του. Μία μικρή αλλαγή στην εμφάνισή του, του άλλαξε ακόμη περισσότερο τη δυναμικότητά του στον χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα να κερδίσει ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη από τα ανώτερα στελέχη». 

Αξίζει να επισημανθεί και η άνοδος, που παρατηρείται τελευταία, στον αριθμό των ανδρών που επιλέγουν να κάνουν botox, για να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό τους.

Οι άνδρες ασθενείς σήμερα επισκέπτονται χωρίς ταμπού το γραφείο του πλαστικού χειρουργού και επιλέγουν μη επεμβατικές θεραπείες, όπως, για παράδειγμα, τις ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη και τόνωση σε σημεία του προσώπου ή του σώματος, την μεσοθεραπεία για ενυδάτωση και τα fillers για τις ρυτίδες.

Οι άνδρες αγκαλιάζουν την ιδέα των επεμβατικών ή των μη επεμβατικών διαδικασιών περισσότερο από πριν και επιζητούν, όπως και οι γυναίκες, ένα φυσικό αποτέλεσμα. Εξάλλου πολλές νέες μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες με περιποιημένη εμφάνιση έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στον χώρο εργασίας τους και να ζήσουν μια πιο γεμάτη ζωή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο ωφέλιμη είναι η άσκηση καρδιοπαθών με παρακολούθηση εξ αποστάσεως [ελληνική μελέτη]
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]
Η MSD ανταγωνίζεται την Pfizer στην αγορά εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο μετά την έγκριση του FDA