Μεγάλος αριθμός ύποπτων κρουσμάτων έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για άτομα που έχουν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και βρίσκονται υπό κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των ενεργειών έπειτα από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα.

Με στόχο την αποφυγή διασποράς του ιού, οι υγειονομικές υπηρεσίες πραγματοποιούν τα εξής: 

Ιχνηλάτηση επαφών - με βάση ειδικό αλγόριθμο - της 38χρονης από το ταξίδι της  προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων  μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση "έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται".

Στο μεταξύ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη, για προληπτικούς λόγους.