Επιστήμονες του Oxford University ανέπτυξαν τεστ για  τη νόσο COVID-19, που δίνει αποτέλεσμα σε 30 λεπτά και μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Οι πρώτες ύλες για το τεστ κοστίζουν σχεδόν 25 δολάρια.

Ομάδα του Engineering Science Laboratory, σε συνεργασία με επιστήμονες στην Κίνα ανέπτυξαν το τεστ που χρησιμοποιεί μείγμα χημικών και ενζύμων το χρώμα των οποίων μετατρέπεται από μωβ σε κίτρινο σε παρουσία του κοροναϊού.

Το τεστ έχει μοναδικό πλεονέκτημα στην ταχύτητα, αλλά και γιατί τα χημικά πρέπει να δατηρούνται μόνο σε θερμοκρασία 65 βαθμών Κελσίου για μισή ώρα-πράγμα που καθιστά την πραγματοποίησή του εύκολα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή τελικά στο σπίτι.

Αν και υπάρχουν εμπόδια ενόψει, το τεστ ενδεχομένως να μπορέσει να ολοκληρώσει κλινικές δοκιμές τις επόμενες ημέρες.

Ο Καθηγητής Zhengfang Cui, δήλωσε ότι πρώτα πρέπει να γίνουν κλινικές δοκιμές. Ξεκίνησαν μόλις αυτές στο Oxford University Hospital. Στη συνέχεια χρειάζεται έγκριση από ρυθμιστικές Αρχές βάσει του αριθμού των δοκιμών που έχουν πραγματοποιηθιεί.

Τρίτο βήμα είναι η εύρεση επιχειρήσεων για την παρασκευή του τεστ σε μεγάλη κλίμακα και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί  το προϊόν. Ο Καθηγητής ελπίζει τα βήματα να ολοκληρωθούν σε 2-4 εβδομάδες.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα