Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορονοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές.

Σε διάστημα 24 ωρών, καταγράφηκαν στην Ισπανία 738 θάνατοι.

Μόνο η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19. Ηταν και η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε την Κίνα σε θύματα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η περιοχή της Μαδρίτης είναι η πλέον πληγείσα με το 50% και πλέον των θανάτων στη χώρα (1.825 νεκροί, 290 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες) και περισσότερα από 14.500 κρούσματα.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ο ισπανικός στρατός ζήτησε από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τον νέο κορονοϊό, αναπνευστήρες και προστατευτικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της παροχής διεθνούς βοήθειας της Συμμαχίας.

Οπως είπε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Μιγκέλ Βιλαρόγια, η Ισπανία κατέθεσε το αίτημα αυτό στο ΝΑΤΟ, το οποίο μπορεί να το διαβιβάσει στις ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών του. Η βοήθεια θα μπορεί να διανεμηθεί σε πολίτες, είπε σε δημοσιογράφους ο ίδιος.

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια