Το Iatronet παρουσιάζει μία σχηματοποιημένη εικόνα της επιδημίας του SARS-COV 2 στην Ελλάδα, από τη μέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα, στις 26 Φεβρουαρίου, έως σήμερα, που ανακοινώθηκαν 74 νέες περιπτώσεις.

Τα γραφήματα παρατίθενται στη βάση του κειμένου ως συνημμένα, σε μεγέθυνση.

Το καθημερινό γράφημα με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, μπορείτε να το παρακολουθείτε εδώ.

Νεκροί και διασωληνωμένοι

Η πορεία της επιδημίας δεν έχει χαρακτηριστικά εκθετικής αύξησης, καθώς στις 11 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία, τα οποία θεωρήθηκαν ως εστία διασποράς του κοροναϊού. Η απειλή παραμένει, με χαρακτηριστικό το στοιχείο πως ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει τριπλασιαστεί μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Νεκροί

Στις 12 Μαρτίου, καταγράφηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου ο πρώτος θάνατος από COVID-19. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, αλλά όχι ανεξέλεγκτα.

Κρούσματα, νεκροί, διασωληνωμένοι

Η γενική εικόνα της επιδημίας δείχνει μία ελαφρώς αυξητική τάση, η οποία δεν θυμίζει εκείνη άλλων χωρών, όπου κρούσματα και θάνατοι έχουν εκτοξευτεί.

Σύνολο κρουσμάτων, νέα κρούσματα

Η τάση δείχνει να είναι σταθεροποιητική, τουλάχιστον σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης. Όσο για μείωσή τους, ο δρόμος φαίνεται πως είναι ακόμη μακρύς... Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στην Κίνα χρειάστηκαν 10 έως 11 εβδομάδες μέχρι να βγουν από την καραντίνα.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση