Ο ΠΟΥ, και συγκεκριμένα η διευθύντριά του για την περιοχή της Αφρικής, προειδοποίησε σήμερα ότι η ήπειρος αντιμετωπίζει ‘’σημαντική εξέλιξη’’ της πανδημίας του νέου κοροναιού.

Από τις 47 χώρες της περιοχής Αφρικής του ΠΟΥ, 39 κράτη έχουν επηρεαστεί σε σύγκριση με 1 μήνα πριν, δήλωσε η Matshidiso Rebecca Moeti.

Η Moeti δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 300 περιστατικά τις τελευταίες ημέρες και καλεί σε εντατικοποίηση της δράσης από τις αφρικανικές χώρες.

Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, με σημαντική εξέλιξη. Παρατηρείται αύξηση, γεωγραφικά, στον αριθμό των χωρών και των λοιμώξεων

Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί στην Αφρική την περασμένη εβδομάδα φθάνοντας σε σχεδόν 3.500 και 94 θανάτους, σύμφωνα με το  AFP.

Αφρικανικά κράτη διέταξαν lockdowns αντιδρώντας στην πανδημία εν μέσω φόβων ότι το αδύναμο σύστημα υγείας θα αφήσει την ήπειρο πολύ εκτεθειμένη σε επιδημία κλίμακας της Ευρώπης.

42 χώρες μπορούν τώρα να διαγνώσουν τη νόσο. Λίγες εβδομάδες πριν, μόνο 2 είχαν τις διαγνωστικές δυνατότητες.

Ωστόσο η Moeti τόνισε ότι η ήπειρος είναι φτωχά εξοπλισμένη ώστε να αντιμετωπίσει σημαντική κρίση δημόσιας υγείας

Η Moeti παραδέχτηκε ότι ελήφθησαν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιου και της απομόνωσης υπόπτων περιστατικών.

Κυβερνήσεις απαγόρευσαν θρησκευτικές συναθροίσεις και αθλητικά γεγονότα, ενώ σχολεία έκλεισαν σε 25 χώρες.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά