Η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Γαλλία επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα.

Στο Παρίσι οι εντατικές των νοσοκομείων δεν επαρκούν και οι ασθενείς μεταφέρονται  από σήμερα με ειδικά τραίνα υπερυψηλής ταχύτητας στην Δυτική Γαλλία και συγκεκριμένα στην Βρετάνη.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 36 ασθενείς με Covid -19  που διακομίζονται με δύο ειδικά τραίνα σε περιφερειακά νοσοκομεία στις πόλεις Brest, Rennes und Saint-Brieuc. Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων έκανε λόγο για 38 ασθενείς. 

Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για το Παρίσι καθώς τα νοσοκομεία ξεπέρασαν τις δυνατότητες χωρητικότητας τους. Τα νοσοκομεία στο Παρίσι διαθέτουν 1200 κρεβάτια εντατικής. Την στιγμή αυτή, στις εντατικές υπάρχουν 2.700 ασθενείς, οδηγώντας τα νοσοκομεία πέραν των ορίων τους. 

Πραγματικά δίνεται μάχη για ένα κρεββάτι εντατικής, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι νοσοκομείων της γαλλικής πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή στις κλινικές είναι σε έλλειψη οι αναπνευστήρες. 

Ακόμη και η Γερμανία και η Ελβετία δέχονται ασθενείς με κορωνοϊό από την Γαλλία. Χθες μεταφέρθηκαν έξι ασθενείς με γαλλικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο Αμβούργο.

Μέχρι σήμερα, οι νεκροί από κορωνοϊό στην Γαλλία, έχουν φτάσει τους 3.500. Σήμερα το πρωί, το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns-Hopkins ανακοίνωσε 52.800 επιμολυσμένους από τον ιό στην Γαλλία και πειρσσότερους από 3.500 νεκρούς.  

34% των ασθενών στις εντατικές των γαλλικών κλινικών είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε ''τρίτη κατάσταση ύπαρξης'' στη βιολογία - Ούτε ζωή, ούτε θάνατος
Επιστήμονες αναγνώρισαν νέα ομάδα αίματος
Χαμηλότερες οι αποδοχές των υγειονομικών το 2024 σε σχέση με το 2011 [πίνακας]