Ερευνητές συλλέγουν στοιχεία από χιλιάδες Αμερικανούς για να δημιουργήσουν ‘’σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης’’ που μπορεί να εντοπίζει ανθρώπους στα αρχικά στάδια της νόσου  COVID-19.

Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι-και νοσηλευτές- ήδη φορούν το ειδικά σχεδιασμένο δαχτυλίδι Oura, που παρακολουθεί τη θερμοκρασία, την αναπνοή, τον καρδιακό παλμό και τη δραστηριότητά τους.

Ο Benjamin Smarr, καθηγητής στο University of California, San Diego, δήλωσε ότι πρώτο βήμα είναι να εμπλέξουμε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Αν εμπλακούν αρκετοί μπορούμε να καλύψουμε όλη τη χώρα, δήλωσε.

Ωστόσο, εθελοντές δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιούν δαχτυλίδι παρακολούθησης-μπορούν επίσης να βάλουν τα συμπτώματά τους δε διαδικτυακή φόρμα.

Ανάλυση αρχικών στοιχείων δείχνει ότι είναι πιθανό να προβλεφθεί αν κάποιος νοσεί, αν έχει ελαφρά ή βαριά νόσο και πιθανόν αν η νόσος είναι η COVID-19.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί χάρτης καιρού της εξάπλωσης και έντασης της COVID-19 αναπτύσσοντας μεθόδους για πρόβλεψη νόσησης και έγκαιρη εγρήγορση. Αυτές οι μέθοδοι θα γίνουν δημόσιες.

Η προσπάθεια άρχισε σε νοσοκομεία της περιοχής  San Francisco Bay και του University of West Virginia.

Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να επιλέξουν να δώσουν δείγμα από τη μύτη, τα κόπρανα ή αίμα, για να αναλυθούν, ώστε να επιβεβαιωθεί λοίμωξη και ανοσία.

Η έρευνα θα  βοηθήσει εργαζόμενους στην περίθαλψη που έχουν λοίμωξη με  COVID-19 να μείνουν σπίτι σε πρώιμο στάδιο της νόσου και να λάβουν αγωγή πιο έγκαιρα, αναφέρει η project developer Dr. Ashley Mason, του University of California, San Francisco.

Η  Mason δήλωσε ότι ο ιός αναμένεται και πάλι από το φθινόπωρο και θα πρέπει να υπάρχουν έτοιμα ‘’όπλα’’.

 

 

 

Πηγές:
 San Francisco Chronicle.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα