Ξεκινά σήμερα μία παγκόσμια διαδικτυακή μελέτη, που στόχο έχει να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 και των μέτρων καραντίνας στη σωματική και ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού, αλλά και των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Το ερευνητικό αυτό εγχείρημα προωθείται στην Ελλάδα, από την Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με περισσότερους από 200 ερευνητές σε ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια τουλάχιστον 35 χωρών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρείας και μεγάλου αριθμού άλλων εθνικών και διεθνών επιστημονικών οργανισμών.

Η μελέτη COH-FIT έχει στόχο τη διερεύνηση παραγόντων που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία σε καιρούς μεταδοτικών λοιμώξεων και περιοριστικών μέτρων και την αναγνώριση προστατευτικών παραγόντων.

Τα παραπάνω, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης και παρέμβασης κατά την πανδημία του ιού COVID-19 αλλά και μελλοντικά, σε περίπτωση εμφάνισης άλλων καταστάσεων πανδημίας.

Η μελέτη θα διενεργηθεί διαδικτυακά σε πάνω από 25 διαφορετικές γλώσσες.

Οι συμμετέχοντες θα κατευθύνονται στον κεντρικό ισότοπο της έρευνας  (www.coh-fit.com/?lang=el), όπου και θα εμφανίζονται οι πληροφορίες της έρευνας μεταφρασμένες στη γλώσσα επιλογής.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!