Διεθνή πρωτοβουλία δράσης για τον κορωνοϊό, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρώτος κύκλος δωρεών ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια δολάρια και αποσκοπεί στη διασφάλιση σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, κάλυψης ειδών βασικής ανάγκης και άμεσης υποστήριξης ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα έχει σημαντική θέση στην καρδιά και το έργο του Ιδρύματος. Δεδομένου ότι η χώρα, βρισκόταν στην διαδικασία της εξόδου από μια βαθιά δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση, το Ίδρυμα εστιάζει ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και προκλήσεων της χώρας σε συνεργασία με τον δημόσιο τομέα. Η δωρεά συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ προσβλέπει στην αντιμετώπιση αυτών των αναγκών.

Δεδομένων των συνθηκών με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα, το Ίδρυμα προχωράει σε ένα σημαντικό βήμα: Προσφέρει 7,5 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την καρδιά του εθνικού συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα το προσωπικό των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται ασθενείς νοσούντες από την COViD-19.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της αλτρουιστικής προσπάθειας των ηρώων της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία, οι οποίοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, το Ίδρυμα θα προσφέρει ισάξια τιμητική αμοιβή σε περίπου 5.000 νοσηλευτές, γιατρούς και προσωπικό καθαριότητας που εργάζονται στις μοναδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείως αναφοράς για την CoViD-19 ή σε κλινικές CoViD-19.

Ενίσχυση

Η συνεργασία με τον δημόσιο τομέα αποτελεί συνήθη πρακτική του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εδώ και χρόνια, ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση του τομέα δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό παράδειγμα συνεργασίας του με τον δημόσιο τομέα αποτελεί η υπό εξέλιξη Πρωτοβουλία για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιείται η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της δεύτερης ΜΕΘ και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σε συνεργασία του ΙΣΝ με τον Θανάση και τη Μαρίνα Μαρτίνου.