Αξιωματούχοι Υγείας, ακόμα προσπαθούν να αποσαφηνίσουν όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός αλλά το αμερικανικό Centers for Disease Control and Prevention ανακοίνωσε ότι είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν οι άνθρωποι είναι σε στενή επαφή μεταξύ τους

Το CDC πρόσφατα επικαιροποίησε τις οδηγίες του σχετικά με το πώς πιστεύουν οι ερευνητές ότι μεταδίδεται ο ιός στην κοινότητα και νέες πληροφορίες δείχνουν ότι δεν μεταδίδεται εύκολα με το άγγιγμα επιφανειών.

Το CDC ανακοίνωσε ότι ακόμα μαθαίνουμε σχετικά με το πώς μεταδίδεται ο ιός και τη σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί.  Η COVID-19 εκτιμάσαι ότι μεταδίδεται κυρίως μέσω στενής επαφής από άνθρωπο σε άνθρωπο Ορισμένοι χωρίς συμπτώματα μπορούν να μεταδίδουν τον ιό.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε όσους βρίσκονται σε στενή επαφή, περίπου 1,8 μέτρων.

Όταν οι άνθρωποι με τη λοίμωξη μιλούν, βήχουν ή φταρνίζονται, παράγουν σταγονίδια που ταξιδεύουν μέσω του αέρα γύρω τους. Αυτά τα σταγονίδια μπορούν να προσγειωθούν στη μύτη ή στο στόμα ανθρώπων που βρίσκονται κοντά ή πιθανόν να εισπνευσθούν στους πνεύμονες σύμφωνα  με το  CDC.

Ωστόσο, ο κορωνοϊός μπορεί πιθανόν να μεταδίδεται και με άλλους τρόπους.

Μπορεί να είναι πιθανό κάποιος να μολυνθεί με COVID-19 αγγίζοντας επιφάνεια ή αντικείμενο που έχει τον ιο πάνω του και στη συνέχεια να αγγίξει το στόμα, τη μύτη ή πιθανόν τα μάτια του.

Αυτός δεν εκτιμάται πως είναι ο κύριος τρόπος μετάδοσης, αλλά ακόμα μαθαίνουμε περισσότερα για τον κορωνοϊό.

Ακόμα και αν το άγγιγμα των επιφανειών δεν είναι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του κορωνοιού, το CDC ανακοίνωσε ότι όλοι θα πρέπει να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να καθαρίζουν ως ρουτίνα και να απολυμαίνουν συχνά τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά.

Ο καλύτερος τρόπος να μείνει κάποιος ασφαλής, ανακοίνωσε το CDC, είναι με την κοινωνική αποστασιοποίηση και το να βρίσκεται σε απόσταση 1,8 μέτρων μακριά από άλλους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!