Ακόμα και άνθρωποι με ελαφρά νόσο από τον κορωνοϊό μπορούν να αναπτύξουν αντισώματα, που θα μπορούσαν να τους δημιουργήσουν ανοσία για τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με αρχική γαλλική έρευνα που εξέτασε νοσοκομειακό προσωπικό με ελαφρές λοιμώξεις.

Ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα, που δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες, ήταν ενθαρρυντικά.

Ο Arnaud Fontanet, του Institut Pasteur, που πραγματοποίησε την έρευνα με το University Hospital στο Στρασβούργο,  δήλωσε ότι γνωρίζαμε ότι άνθρωποι με στιβαρές μορφές της νόσου εμφάνισαν αντισώματα εντός 15 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Πρόσθεσε, ότι τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό ισχύει και για όσους εμφανίσουν ηπιότερες μορφές, ακόμα και αν τα ποσοστά αντισωμάτων είναι πιθανόν ασθενέστερα.

Η έρευνα έγινε σε 160 μέλη προσωπικού νοσοκομείων που ήταν θετικά στον κορωνοϊό και νόσησαν ελαφρά.

Δυο είδη τεστ που στοχεύουν να εξετάσουν αν υπήρχε προηγούμενη λοίμωξη, έδειξαν ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία - 153 από  160 σε μια περίπτωση, 159 από 160 στην άλλη – είχαν αναπτύξει αντισώματα εντός 15 ημερών μετά την έναρξη της λοίμωξης.

Με άλλο τεστ για τον εντοπισμό  αν το αντίσωμα θα μπορούσε να ουδετεροποιήσει τον ιό, η έρευνα ανακάλυψε ότι το 98% των εθελοντών είχε αυτά τα αντισώματα μεταξύ 28 και 41 ημερών μετά τα πρώτα σημάδια λοίμωξης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η εξουδετερωτική δραστηριότητα των αντισωμάτων φάνηκε να αυξάνει με το πέρασμα του χρόνου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]