Η  βιοφαρμακευτική εταιρεία η Sinovac Biotech δίνει ελπίδες για το αδρανές εμβόλιο  CoronaVac, και ανακοινώσε ότι είναι 99% σίγουρη για την αποτελεσματικότητά του. Σύμφωνα με το Sky News, ο Luo Baishan, ερευνητής στη Sinova, δήλωσε ότι ‘’πρέπει να είναι επιτυχές...αυτό είναι σίγουρο κατά 99%’’.

Η κλινική δοκιμή έφτασε στο στάδιο ΙΙ με συμμετοχή περισσότερων των 1.000 ανθρώπων. Η εταιρεία βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για τη δοκιμή φάσης ΙΙΙ.

Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Science τον προηγούμενο μήνα  η Sinovac ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της προστάτευσε πιθήκους από λοίμωξη από τον κορωνοιό.

Η εταιρεία θα μπορεί να παράγει σε μεγάλο εργοστάσιο το εμβόλιό της με στόχο τα 100 εκατομμύρια δόσεις.

Κινεζικό εμβόλιο που αναπτύσσεται από τα Beijing Institute of Biological Products και China National Biotec Group Co, ολοκλήρωσε την κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ και μπορεί ενδεχομένως να είναι έτοιμο για κυκλοφορία στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου, αναφέρει έκθεση που δημοσιεύτηκε από το κρατικό Assets Supervision and Administration Commission.

Η έκθεση, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει ότι η γραμμή παραγωγής του εμβολίου θα μπορεί να παράγει 100-120  εκατομμύρια εμβόλια το χρόνο. Το υποψήφιο εμβόλιο έχει αδρανοποιημένη εκδοχή του κορωνοϊού που μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση.

Συνολικά 5 εμβόλια που αναπτύχθηκαν από κινεζικέ εταιρείες δοκιμάζονται σε ανθρώπους-περισσότερα από άλλες χώρες.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου