Κινητοποίηση των υγειονομικών υπηρεσιών προκάλεσε η διαπίστωση πως εκπαιδευτικός, ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα σχολεία της Ξάνθης, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται στη "Φωνή της Ξάνθης", ο συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης, όταν επιβεβαιώθηκε πως ήταν φορέας του ιού.

Ενημερώθηκε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ό στο Δροσερό Ξάνθης.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, εκδόθηκε απόφαση του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία θα παραμείνουν για 10 ημέρες κλειστά τα 4 σχολεία όπου δίδασκε ο εκπαιδευτικός που διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν γονείς που διαμαρτύρονται σχετικά με τα όσα μεταφέραμε αρχικά σύμφωνα με της πληροφορίες μας, πως από το πρωί τα συγκεκριμένα σχολεία δε δεχόταν μαθητές.

Κλειστό από την αρχή της εβδομάδας είναι και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, καθώς ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί συνολικά 5 κρούσματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα