Πρόσφατη περίπτωση που αφορούσε γυναίκα στο Edmonton και που δημοσιεύτηκε στο Canadian Journal of Ophthalmology αναφέρει ότι η επιπεφυκίτιδα και η κερατοεπιπεφυκίτιδα μπορούν επίσης να είναι πρωταρχικά συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, έρευνες στην αρχή της πανδημίας εντόπισαν την επιπεφυκίτιδα ως δευτερεύον σύμπτωμα στο 10% έως 15% περίπου των περιστατικών.

Τον Μάρτιο, 29χρονη έφτασε σε νοσοκομείο της Alberta με σοβαρή περίπτωση επιπεφυκίτιδας και πολύ μικρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε αγωγή για αρκετές ημέρες με μικρή βελτίωση. Όταν υποβλήθηκε σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό βρέθηκε θετική.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση είναι ότι η κύρια εκδήλωση της νόσου COVID-19 δεν ήταν συμπτώματα του αναπνευστικού αλλά στα μάτια, δήλωσε ο Carlos Solarte .Δεν παρουσίαζε ούτε πυρετό ούτε βήχα.

Ενώ το εύρημα παρέχει σημαντικές νέες πληροφορίες υγείας για το κοινό κάνει επίσης πιο πολύπλοκες τις οφθαλμολογικές εξετάσεις για τους γιατρούς.

Η ασθενείς τελικά ανέρρωσε χωρίς να έχει θέματα.

Οι ερευνητές της παρούσας μελέτης στον Καναδά, δήλωσαν ότι ασθενείς που προσέρχονται σε οφθαλμολογική κλινική με επιπεφυκίτιδα και κερατοεπιπεφυκίτιδα αντιμετωπίζονται ως πιθανά περιστατικά COVID-19 και λαμβάνονται επιπλέον προφυλάξεις από το προσωπικό.

 

Πηγές:
Canadian Journal of Ophthalmology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας