Επιπλέον 8 νέα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με τις νέες λοιμώξεις, παρατηρούνται μικρές αλλαγές στο γράφημα με την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, ενώ η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

  • 8 νέα κρούσματα (16 χθες).
  • 3.310 συνολικά κρούσματα (3.302 χθες).
  • Κανένας νέος θάνατος (κανένας και χθες).
  • 190 άτομα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους (190 και χθες).
  • 8 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (8 και χθες).
  • 118 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ (118 και χθες).
  • Έχουν διενεργηθεί 295.639 τεστ για κορωνοϊό (291.187 χθες).

Τα 3 σημερινά κρούσματα είναι από τη Ροδόπη, 1 από την Αττική, 1 από την Αλεξανδρούπολη, 1 από τη Μεσσηνία και 2 εισαγόμενα (Βουλγαρία, Αλβανία).

Στη σημερινή ανακοίνωση επισημαίνονται αναλυτικά τα παρακάτω:

"Σήμερα, ανακοινώνουμε 8 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.310, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.

730 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.848 (55,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω".

Δειγματοληπτικοί 

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 στο αίμα, με στόχο την αποτύπωση του ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης, η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο προσωπικό της δομής (φωτογραφία).

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό, η ανίχνευση αντισωμάτων μέσω δειγματοληψιών θα συνεχιστεί με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας