Καθώς οι πλούσιες χώρες αγωνίζονται να εξασφαλίσουν την προμήθεια των πιθανών εμβολίων για την COVID-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποκάλυψε  μια φιλόδοξη προσπάθεια με παγκόσμιους εταίρους για την παροχή δισεκατομμυρίων δόσεων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ένα πρόγραμμα ύψους 18 δισ. δολ., ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - σε συνεργασία με παγκόσμιες ομάδες όπως η Gavi, η Συμμαχία Εμβολίων και ο Συνασπισμός για Καινοτομίες κατά Επιδημιών (CEPI) - ισχυρίζονται ότι επιταχύνουν τη διαδικασία Έρευνας και Ανάπτυξης για όλες τις χώρες και ταυτόχρονα δημιουργούν την  υποδομή για την παρασκευή και τη διανομή εμβολίων παγκοσμίως. Η ομάδα στοχεύει στην παροχή 2 δισ. δόσεων εμβολίου για την COVID-19 έως το τέλος του 2021 πρωτίστως σε χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος συνολικής αξίας 31,3 δισ. δολ. για εμβόλια, διαγνωστικά και θεραπευτικά σκευάσματα κατά της COVID-19. Ήδη, οι ομάδες έχουν συγκεντρώσει 3,4 δισ. δολ. για την πρωτοβουλία τους, ενώ 2,6 δισ. δολ. προορίζονται για την εκστρατεία εμβολίων. Το χάσμα των 11,3 δισ. δολ. στη χρηματοδότηση του προγράμματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα καλυφθεί από χορηγούς. 

 

Πηγές:
fiercepharma

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων