Σκωτσέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας έχει λάβει έγκριση για να ξεκινήσει δοκιμές μίας καινοτόμου θεραπείας με Τ-κύτταρα (T-cells), που θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη θεραπεία του κορωνοϊού, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα πριν απαιτηθεί εντατική θεραπεία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι δοκιμές στο Εδιμβούργο υπογραμμίζουν το αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για τον ρόλο που παίζουν τα Τ-κύτταρα στην καταπολέμηση των ιογενών μολύνσεων, καθώς είναι βασικό μέρος της άμυνας τους σώματος, το οποίο στοχεύει σε μολυσμένα ή καρκινικά κύτταρα.

Η TC BioPharm, μία ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας, δήλωσε ότι έχει αναπτύξει μία μέθοδο για την καλλιέργεια μεγάλου αριθμού Τ-κυττάρων από υγιείς δότες, τα οποία θα χορηγήσει σε ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν συχνά έχουν χαμηλά επίπεδα Τ-κυττάρων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, ένα πειραματικό φάρμακο που αναπτύσσεται από μια μικρή εταιρεία βιοτεχνολογίας, με έδρα το Μαϊάμι, δίνει ελπίδα σε μία εποχή κρίσης. Το χάπι - το οποίο χορηγείται δύο φορές την ημέρα - θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί σε κάποιον μόλις βγει θετικός στον ιό, προσβάλλοντας την ασθένεια πριν ο άνθρωπος αρρωστήσει σοβαρά. 

Οπως όλα τα φάρμακα πρώιμου σταδίου, έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, αλλά εάν το φάρμακο, με τον κωδικό κωδικό EIDD-2801, όντως λειτουργήσει, θα είναι κορυφαίο επίτευγμα για τους Wayne και Wendy Holman, το παντρεμένο ζευγάρι πίσω από την Ridgeback Biotherapeutics.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν