Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η εταιρεία CureVac, μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει καινοτόμα φάρμακα με βάση το βελτιστοποιημένο αγγελιαφόρο ριβονουκλεϊκό οξύ (mRNA), συνήψαν δανειακή σύμβαση ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της εν εξελίξει ανάπτυξης από την εταιρεία εμβολίων κατά λοιμωδών νόσων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου εμβολίου για την πρόληψη των λοιμώξεων του κορονοϊού.

Το δάνειο θα στηρίξει τις προσπάθειες της εταιρείας CureVac να επεκτείνει τις παρασκευαστικές της ικανότητες και να επιταχύνει την ολοκλήρωση της τέταρτης εγκατάστασης παραγωγής στο Tübingen της Γερμανίας. 

Ο μηχανισμός χρηματοδότησης για τις λοιμώδεις νόσους, ο οποίος υπάγεται στο πρόγραμμα "Ορίζων 2020", αποτελεί παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της ΕΤΕπ για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στον τομέα της υγείας.

Μέσω του IDFF, η ΕΤΕπ στήριξε 13 εταιρείες με συνολικό δανεισμό ύψους 316 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη θεραπειών, εμβολίων και διαγνωστικών μεθόδων για διάφορες λοιμώδεις νόσους και κυρίως για τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο