Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna δήλωσε ότι θα εισέλθει στο τελικό στάδιο των ανθρώπινων δοκιμών για το εμβόλιο COVID-19 στις 27 Ιουλίου, για να ελέγξει πόσο καλά προστατεύει τους ανθρώπους.

H εταιρεία είπε ότι το εμβόλιο για την πρόληψη του COVID-19 παρήγαγε μια "ισχυρή" ανοσοαπόκριση και στους 45 ασθενείς στην πρώιμη φάση της ανθρώπινης δοκιμής. 

 Ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna ανέφερε ότι "Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την κλινική ανάπτυξη του mRNA-1273 όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια, ώστε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία".

Η Moderna βρίσκεται σε ηγετική θέση στον παγκόσμιο αγώνα για την εξεύρεση εμβολίου κατά του κορωναϊού. Η φάση 1 της Moderna Inc. για ένα εμβόλιο για το COVID-19 έδειξε ότι ήταν ασφαλής και προκάλεσε ανοσοαποκρίσεις και στους 45 υγιείς εθελοντές σε μια συνεχιζόμενη μελέτη πρώιμου σταδίου. 

Η Moderna ξεκίνησε τη δοκιμή της φάσης 2 τον Μάιο και αναμένει να ξεκινήσει μια δοκιμή φάσης 3 στις 27 Ιουλίου. Οι δοκιμές φάσης 3 (αναμένεται να ξεκινήσουν το τέλος Ιουλίου) διεξάγονται σε μια μεγάλη ομάδα ατόμων για να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα και να εντοπίσουν σπάνιες παρενέργειες. Η  Moderna, στη δοκιμή Φάσης 3, θα διεξάγει δοκιμές για περισσότερους από 30.000 εθελοντές.

Πηγές:
https://www.timesnownews.com/businesseconomy/companies/article/moderna-covid-19-vaccine-enters-phase-3-of-trial-this-month/621724

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα