Η GSK και η Medicago ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη και αξιολόγηση ενός υποψήφιου εμβολίου COVID-19 που συνδυάζει τα ανασυνδυασμένα σωματίδια που μοιάζουν με τους ιούς Coronavirus (CoVLP) με το ανοσοενισχυτικό σύστημα της GSK.

Τα CoVLP μιμούνται τη δομή του ιού που ευθύνεται για τη νόσο COVID-19, επιτρέποντάς τους να αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Η χρήση ενός ανοσοενισχυτικού μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια πανδημική κατάσταση, καθώς μπορεί να ενισχύσει την ανοσοαπόκριση και να μειώσει την ποσότητα αντιγόνου που απαιτείται ανά δόση, επιτρέποντας έτσι την παραγωγή περισσότερων δόσεων εμβολίου και συμβάλλοντας επομένως στην προστασία περισσότερων ανθρώπων.

Τα προ-κλινικά αποτελέσματα με τον υποψήφιο εμβόλιο CoVLP της Medicago έδειξαν υψηλό επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων .

Οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα παραγωγής με βάση τα φυτά της Medicago για την παραγωγή αντιγόνου εμβολίου COVID-19. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία χρησιμοποιεί τα φύλλα ενός φυτού ως βιοαντιδραστήρες για την παραγωγή της πρωτεΐνης S-spike η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί στο υποψήφιο εμβόλιο CoVLP. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία σε συνδυασμό με το ιδιόκτητο ανοσοενισχυτικό σύστημα της GSK, οι εταιρείες αναμένουν ότι θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021.

Η Medicago είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει από κοινού στη Mitsubishi Tanabe Pharma (MTPC) και στη Philip Morris International (PMI), με ποσοστό συμμετοχής 67:33 αντίστοιχα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα